Preventietips

In veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste maatregelen. Dit noemen we preventie. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gaat over preventieve maatregelen die u zelf kunt nemen om een woning, maar ook een flatgebouw of wijk veiliger te maken.

Hier zijn lang niet altijd kosten aan verbonden. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u gaat slapen, even van huis gaat of voor langere tijd weg bent, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

Brandpreventie

Het beveiligen van uw huis heeft twee kanten. Inbrekers komen niet zo gemakkelijk binnen, maar u heeft soms meer tijd nodig voor u naar buiten kunt. In geval van brand kan dat gevaarlijk zijn.
Bij inbraakbeveiliging horen daarom ook maatregelen om de brandveiligheid te vergroten, zoals het plaatsen van rookmelders op de juiste plekken in de woning.

Rookmelder

Voor het certificaat Beveiligde Woning is een rookmelder op een centrale plaats op iedere verdieping verplicht. Deze slaat tijdig alarm bij rook. Zo’n alarmsignaal geeft u voldoende tijd en gelegenheid om uw sloten te openen.

Vluchtvriendelijke deur

Een dringende aanbeveling in het PKVW bestaande bouw, is om een deur vluchtvriendelijk uit te voeren, bijvoorbeeld door het toepassen van een draaiknopcilinder. Indien er brand ontstaat, is er een vluchtweg zonder dat u een sleutel hoeft te gebruiken.

Mocht u in paniek zijn dan hoeft u niet naar een sleutel te zoeken. In veel gevallen is de voordeur daarvoor het meest geschikt, soms kan een andere deur voor de hand liggen. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het gebruik van een draaiknopcilinder.

Veilig op vakantie

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Het advies is dus: geef het huis een bewoonde indruk.

Vergeet niet dat inbrekers meegaan met hun tijd. Ze zien niet alleen aan uw woning of u thuis bent, maar ze zijn ook te vinden op het internet. Ook daar moet u zichzelf beschermen. Maak dus geen melding op Twitter, Facebook of op uw weblog dat u op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. Anders maakt u het inbrekers wel heel gemakkelijk om toe te slaan.

Contact

SmitVerzekert logo
De Trompet 1945
1967 DB  Heemskerk

+31251745634
0251 - 745634
info@smitverzekert.nl

Schade melden